MENU van 01/01 tot 31/01/2022

Voorgerechten

- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro
- Terrine van St-Jabobsvruchten en Tabouleh met mousselinesaus : 11 euro
- Tandoori-kippenreepjes met Romeinse sla, linzen en mousse van erwtjes : 11 euro
- Tandoori-Tofu met Romeinse sla, linzen en mousse van erwtjes (veggie) : 11 euro
Kramiektoast met lokale geitenkaas en winters slaatje (veggie: 11 euro

Hoofdgerechten

- Hammetje met saus van donker bier & honing, anijswortelen, & knolselderpuree : 25 euro
- OPGELET : vanaf 2 personen : Zarzuela van mosselen, ui, paprika, tomaat, witte wijn, witvis, schelpjes, saffraan & pasta : 27 euro
- OPGELET : vanaf 2 personen : Zarzuela van quorn, ui, paprika, tomaat, witte wijn, saffraan & pasta (veggie)   : 23 euro
- Ragoût van hert met jagerssaus, boontjes, appel met veenbes en stoemp van aardappel & wortel : 29 euro
Zuurkool met 3 soorten vlees op Elzasser wijze : 25 euro
- Zuurkool met 5 soorten groenten & quorn op Elzasser wijze (veggie)  : 23 euro

Nagerechten

- Millefeuille van speculoos, peperkoek, Oud-Brugge kaas en coulis van bessen : 6 euro
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro
- Wafel met Luikse stroop en ijs : 6 euro

MENU van 01/02 tot 10/02/2022

Voorgerechten

- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro
- Drie St-Jacobsvruchten met saus van sjalot, tomaat en saffraan : 11 euro
- Mosselpotje (500gr mosselen) met selder, ajuin en roquefortsaus : 14 euro
- Ravioli met selder, ajuin en roquefortsaus (veggie) : 11 euro

Hoofdgerechten

- Hammetje met saus van donker bier & honing, anijswortelen, & knolselderpuree : 25 euro
- Zeeduivel in spekjasje met gegrilde tomaat, spinazie met gember, stoemp van aardappel en schorseneren en ananas-saus : 27 euro
- Duo van kwartel met pancetta & rozemarijn, saus van witte druiven en Japanse noedels : 25 euro
- Mexicaanse noedelschotel van bonen, tomaat, linzen, chilipeper & mais (veggie) : 23 euro
- Steak "Filet pur" met verse frietjes, roquefortsaus & winters slaatje : 25 euro

Nagerechten

- Millefeuille van chocoladekoek, speculoos & Chesterkaas : 6 euro
- Dame-blanche "Rouge & noir" : Vanille-ijs met chocoladesaus en bessencoulis : euro
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro

***
MENU VALENTIJN
van 11/2 tem 14/2/2021
(Vegetarische versie of niet-vlees-versie van dit menu verkrijgbaar)

62 euro per persoon

***

Glas cava vergezeld van glaasje met broccoli-mousse en gerookte forel 

***

Vier kwartelpartjes met dressing van Hasseltse jenever & winters slaatje 

***

Zeeduivel met scampi, Romesco-saus & inktvispasta

***

Kalkoenrolletje met spinazie, bloemkoolcurry, in witbier gestoofd witloof,
krielaardappelen met rozemarijn & marjolijn 

***

Panna cotta met kaneelappelen en saus van Calvados 

***

MENU van 15/02 tot 28/02/2022

Voorgerechten

- Portobello-champignon gevuld met hamblokjes en kaassaus gekruid met piment (All-spice) uit
Guatémala : 11 euro
- Portobello-champignon gevuld met quorngehakt en kaassaus gekruid met piment (All-spice) uit
Guatémala (veggie) : 11 euro
- 4 Oesters "Rockefeller" : Gegratineerd met sjalot, spinazie, peterselie, vleugje Navarrees Pimienton-poeder & wat druppeltjes Ricard : 4 stuks : 14 euro  - 6 stuks : 21 euro
- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro

Hoofdgerechten

- Marokkaanse tajine van visfilets, aubergine, courgette, tomaat, olijven, koriander, harissa, look en kekererwten : 23 euro
- Marokkaanse groentetajine van aubergine, courgette, tomaat, olijven, koriander, harissa, look en kekererwten (veggie) : 23 euro
- Ardense cheese-baconburger met verse frietjes, tomatensausje, salade en Madoli-mayonaise : 23 euro
- Groenteburger met kaas, verse frietjes, tomatensausje, salade en Madoli-mayonaise (veggie) : 20 euro
- Hammetje met saus van donker bier & honing, anijswortelen, & knolselderpuree : 25 euro

Nagerechten

- Peertjes -en bananen-karamel met vanille-ijs : 6 euro
- Zoet flensje met vijgen en vanillesaus : 6 euro
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro

MENU van 01/03 tot 20/03/2022

Voorgerechten

- Vroege lentesalade van Sint-Jacobs-vruchten, veldsla, tomaat en Oosterse mie met sojasaus : 11 euro
- Salade met gebakken witvis, scampi en mango, vinaigrette van Pater Lieven Blond : 11 euro
- Salade met groentebrochette en mango, vinaigrette van Pater Lieven Blond (veggie : 11 euro
Pasta met scampi (5) en pittige looksaus : 11 euro
- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro

Hoofdgerechten

- Kalfsmedaillons met jonge worteltjes, primeuraardappelen en saus op basis van rundsbouillon met lente-ui & oesterzwammen : 23 euro
- Spinazieflan met jonge worteltjes, primeuraardappelen, oesterzwammen en béchamelsaus met gember (veggie) : 23 euro
- Grietfilet met prei, aardappel-andijviestoemp en romige saus met Noordzeegarnalen : 25 euro
- Groenteburger met prei, aardappel-andijviestoemp, paprikamousse & romige saus met spinazie (veggie) : 20 euro
- Hammetje met saus van donker bier & honing, anijswortelen, & knolselderpuree : 25 euro

Nagerechten

- Bananenmousse met chocoladesaus : 6 euro
- Fruitsoepje met Oosterse specerijen : 6 euro 
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro

MENU van 21/03 tot 03/04/2022

Voorgerechten

- Miso-soep met Japanse noedels (Ramen), champignons, bieslook, gember, nori-blaadjes & mosselen : 11 euro
- Miso-soep met Japanse noedels (Ramen), champignons, bieslook, gember, nori-blaadjes & groenteballetjes (veggie) : 11 euro
-
Oosterse rundsreepjes met rijst, Chinese kool, noedels, kip & spinazie : 11 euro
Oosterse rundsreepjes met rijst, Chinese kool, noedels, tofu & spinazie (veggie) : 11 euro
- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro

Hoofdgerechten

- Indische Runder-vindaloo met paprika, wortel, erwtjes,chilipeper & look-pappadums : 23 euro
- Indische kikkererwten-vindaloo met paprika, wortel, erwtjes,chilipeper & look-pappadums (veggie) : 23 euro
- Indonesische rundsballetjes met ketoembar, kardemon, tomaat, sambal oelek & mie : 23 euro
- Indonesische groenteballetjes met ketoembar, kardemon, tomaat, sambal oelek & mie (veggie) : 23 euro
- Ardens hammetje met saus op basis van donker bier, zilveruitjes, anijswortelen & aardappelkroketten : 25 euro

Nagerechten

- Japan : Coconut - Mochi met roomijs : 6 euro
- Indonesië : Warme banaan met kaneel-kokossaus : 6 euro
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro

MENU van 04/04 tot 14/04/2022

Voorgerechten

- Empanadas met rundsgehakt & lente-ui : 11 euro
- Gestoomde Gyoza gevuld met groenten & tofu en zoet-zure saus (veggie) : 11 euro
- Carpaccio van rund van de lokale slager met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Osterdark-bier : 11 euro
- Groentecarpaccio met raketsla, pijnboompitten, basilicum-olie, Navarrese schapenkaas en vinaigrette van Oster dark-bier (veggie) : 11 euro

Hoofdgerechten

- Vietnamese maaltijdsoep met eend, gember, citroengras, Chinese kool & wortel : 23 euro
- Vietnamese maaltijdsoep met quorn, gember, citroengras, Chinese kool & wortel (veggie) : 23 euro
- Filet puur met verse frietjes, salade & béarnaisesaus of pepersaus : 25 euro
- Groentebrochette met verse frietjes, salade & béarnaisesaus of pepersaus (veggie) : 23 euro
- Orloffgebraad van kalfsvlees met gebakken paddenstoelen, rode kool & aardappelkroketten : 23 euro
Groenteburger met gebakken paddenstoelen, rode kool & aardappelkroketten (veggie) : 23 euro
In zoutkorst gegrilde zeebaars met gegrilde tomaat, gestoomde venkel, garnalen-roomsaus met dille en krielaardappelen : 28 euro

Nagerechten

- Broodpudding met peperkoek en speculaas & vanillesaus : 6 euro
- Kaasschoteltje van Ardense kazen : 12 euro

***
PAASMENU
van 15/4 tem 18/4/2021
(Liever geen menu ?

Zie suggesties 4/4 tem 14/4/2022 )

85 euro per persoon

*** 

Gepocheerd eitje met Noordzeegarnalen met glas Cava 

***

Carpaccio van gerookte zalm, bieslook snippers, Navarrese schapenkaas en gestoomd witloof 

***

Asperges op Vlaamse wijze 

***

Oosters kippensoepje op basis van Miso, met sojascheuten, noedels & Chinese kool 

***

Lamsragoût met Lupullus Donker, wortelen, raapjes en rozijnen, vergezeld van Röstis 

***

Millefeuille van peperkoek, chocoladebiscuit en gerijpte kaas
OF
Kaasplankje met 3 lokale kazen.

***